Matematik

Funktion

18. februar 2016 af Kimdaw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Har lidt svært ved følgende opgave

en funktion g er givet ved g(x)=4*(1-e^-x). Gør rede for, at funktionen g er voksende. 

er der nogen, der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2016 af mathon

Differentier og bestem om muligt
ekstrema
                   g{\, }'(x_o)=0        Det/de beregnede x_o er monotoniintervalgrænse(r).

Monotonien af g(x) bestemmes af fortegnsvariationen for g{\, }'(x) i monotoniintervallerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2016 af mathon

                   g{\, }'(x)=4\cdot \left ( 0-e^{-x}\cdot (-1) \right )=4e^{-x}>0\; for\; \forall x\in \mathbb{R}  

hvorfor
                   g(x) er monotont voksende.

Beregning af ekstrema var ikke mulig.


Svar #3
18. februar 2016 af Kimdaw (Slettet)

Hvordan differentieres funktionen?


Svar #4
18. februar 2016 af Kimdaw (Slettet)

Nu forstår jeg, hvordan den differentieres, men forstår ikke, hvad monotont voksende betyder


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2016 af mathon

monotont voksende = ensformigt voksende = konstant voksende.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.