Matematik

Cirklens centrum, radius

28. februar 2016 af linehansen079 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er gået i stå i denne opgave. Jeg skal bestemme centrum og radius for cirklen

b) 16 x2 + 16y2 – 16x + 24y + 9 = 0

Håber der nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2016 af Skaljeglavedinelektier

Se vedhæftede billede


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2016 af Skaljeglavedinelektier

Her


Svar #3
28. februar 2016 af linehansen079 (Slettet)

Er radius så \sqrt{217}. Men hvordan finder man centrum


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2016 af mathon

               16x^2+16y^2-16x+24y+9=0                         divider med 16 på begge sider

               x^2+y^2-x+\frac{3}{2}y+\frac{9}{16}=0

kvadratkompletter:

               \left (x-\frac{1}{2} \right )^2-\frac{1}{4}+\left (y +\frac{3}{4} \right )^2-\frac{9}{16}+\frac{9}{16}=0

               \left (x-\frac{1}{2} \right )^2+\left (y +\frac{3}{4} \right )^2=\left ( \frac{1}{2} \right )^2

               \left (x-\frac{1}{2} \right )^2+\left (y -\left (-\frac{3}{4} \right ) \right )^2=\left ( \frac{1}{2} \right )^2

               


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er dog nemmere at bruge GeoGebra. Hvor du både kan få mathons udregning direkte og/eller bruge GeoGebra's værktøj til at finde centrum. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2016 af Skaljeglavedinelektier

GeoGebra skærmbillede


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2016 af Soeffi

#0. Som #4, men i TiNspire. De -1/4 skal lige føres over på den anden side af det lighedstegn, som ikke er med her.


Skriv et svar til: Cirklens centrum, radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.