Fysik

Beregn hastighed på klods ned af bakke

29. februar 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal beregne hastigheden som en klods har opnået, jeg har vedhæftet et en tegning.

Jeg kender:
Θ = 30º
AB er helt glat
Klodsens masse: M = 50 kg

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Udklip11.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2016 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2016 af Soeffi

#0 Se figur for udledning af acceleration

Benyt vB = √(2·s·a) = √(2·s·sin(30º)·g) = √(s·g) = √(10m·9,82m/s2) = 9,9 m/s = 36km/t.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #3
01. marts 2016 af VI1000 (Slettet)

Hej, super tusind tak :)

Formen du bruger altså vB = √(2·s·a), hvad hedder den?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2016 af Soeffi

#3 Formen du bruger altså vB = √(2·s·a), hvad hedder den?

Du sammensætter s = 0,5·a·t^2 og v = a·t.

Den første giver: t=sqrt(2·s/a), dette indsættes i den anden : v = a·sqrt(2·s/a) = sqrt(2·s·a).


Svar #5
01. marts 2016 af VI1000 (Slettet)

Nu har jeg regnet lidt på det og forstår det :-)

Tusind tak for hjælpen, det er jeg rigtig glad for :-)


Skriv et svar til: Beregn hastighed på klods ned af bakke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.