Matematik

Løs ligningen f'(x)=0

02. marts 2016 af sofienielsen95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved simpelthen ikke, hvordan jeg skal løse opgaven da jeg ikke kender funktionen. Jeg har vedlagt et billede af opgaven og håber nogen kan hjælpe mig. 

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2016 af Heptan

Løser man f'(x) = 0 finder man de x-værdier, hvor funktionen har et maksimum/minimum.


Svar #2
02. marts 2016 af sofienielsen95 (Slettet)

#1

Løser man f'(x) = 0 finder man de x-værdier, hvor funktionen har et maksimum/minimum.

I dette tilfælde er det vel 1 og -1 er den så løst? :)

Mvh Sofie


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2016 af 123434 (Slettet)

b)

Du skal finde f'(x)=0, dvs. der på grafen hvor hældningen af tangenten er 0

Du har maksimum i x=-1 og minimum i x=1

I et maksimum eller minimum er hældningen af tangenten 0

Derfor f'(-1)=0 og f'(1)=0


Skriv et svar til: Løs ligningen f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.