Matematik

Funktioner

10. marts 2016 af princess1967 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp ønskes til denne udregning

Se vedhæftet fil

Vedhæftet fil: Opgivet regnestykket.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2016 af 123434 (Slettet)

Grafen for en eksponentiel funktion går gennem (0,12) og har en relativ tilvækst pr enhed på -5,6%

a) Bestem forskriften for funktionen

b-værdien kan findes ved (0,b) derfor er b=12

r=-5,6%

a=1+r/100

a=1+(-5,6/100)=0,944

f(x)=12*0,944x

b) Bestem y-værdien for x=15

Her indsætter du x=15 i funktionen

f(15)=12*0,94415=5

når x er 15, så er y 5

c)

Beregn halveringskonstanten

T1/2=log(1/2)/log(a)

T1/2=log(1/2)/log(0,944)=12


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.