Matematik

Mængder...

14. marts 2016 af nubsedasse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det vedhæftede billede er fra min opgavebog. Jeg forstår ikke hvordan jeg skal gribe opgaven an. Og heller hvordan 3 forskellige mængders fællesmængder skal forståes, altså fx fællesmængden af A & B og samtidigt fællesmængden af B & C...

Vedhæftet fil: Mat0001.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2016 af SuneChr

.
SP 1503160012.GIF

Vedhæftet fil:SP 1503160012.GIF

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2016 af SuneChr

Annuller # 1.
SP 1503160052.GIF

Vedhæftet fil:SP 1503160052.GIF

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2016 af SådanDa

Man kan også gøre brug af inklusion-eksklusion princippet:

|T\cup E|=|T|+|E|-|T\cap E|

|T\cup F|=|T|+|F|-|T\cap F|

|E\cup F|=|E|+|F|-|E\cap F|.

Hvilket altså igen er 3 ligninger med 3 ubekendte. Man kan også bruge princippet til at finde |T∪E∪F|:

|T\cup E\cup F|=|T|+|E|+|F|-|T\cap E|-|T\cap F|-|E\cap F|+|T\cap E\cap F|


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Fællesmængden af to eller flere mængder er defineret som mængden af de elementer, der er indeholdt i alle mængderne.

Tilsvarende er foreningsmængden af to eller flere mængder defineret som mængden af de elementer, der er indeholdt i mindst én af mængderne.


Skriv et svar til: Mængder...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.