Matematik

løs ligning f(x)=2500 hjælp

15. marts 2016 af Feldbak95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal lave opgave b, har lavet opgave a.
Men er lidt lost
Kig vedhæftet fil

ellers er opgave beskrivelse her

en økologisk kylling vejer 40 gram ved udklækningen.
De næste måneder tager kyllingen 35 gram på om dagen.

a) Hvad vejer kyllingen, når den er 21 dage gammel?
Dette er en lineær funktion. Det ses ved at der er en konstant absolut tilvækst.
Forskriften for en lineær funktion er
f(x)= ax+b
b=start vægt
a=gram om dagen
x=antal dage
f(x)=samlede vægt
f(x)=35*21+40=775gram
så når kyllingen er 21 dage gammel har den en vægt på 775 gram

kyllingen bliver slagtet, når den vejer 2500gram
b= hvor gammel bliver kyllingen ?

Vedhæftet fil: Untitled 1.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2016 af hesch (Slettet)

35x + 40 = 2500

Isolèr x.


Skriv et svar til: løs ligning f(x)=2500 hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.