Kemi

Beregning af Henrys konstant, flygtighed af toluen fra vandig opløsning

23. marts 2016 af Saramaleki98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan jeg finde Henrys konstant? 


Flygtigheden og halveringstiden mht. fordampning af stoffet toluen fra en sø ønskes bestemt. 
Søen har en vanddybde på 1,0 m. 

Følgende data findes i et oplagsværk over fysisk-kemiske data: 
Toluen: C7H8 
Molvægt: 92,1 g/mol 
Damptryk (pa): 0,0380 atm 
Vandopløselighed (S): 518 mg/l = 518 g/m (vandopløselighed skal omregnes til mol/l)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2016 af mathon

Følgende data findes i et oplagsværk over fysisk-kemiske data: 
Toluen: C7H8 
Molvægt: 92,1 g/mol 
Damptryk: 3850,35 Pa
Vandopløselighed (S): \frac{\frac{518\cdot 10^{-3}\; g}{L}}{92{,}1\; \frac{g}{mol}}=5{,}624\; \tfrac{mmol}{L}


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2016 af mathon

Henrys lov:
                          p_{gas}=k_{h}\cdot \left [ gas \right ]

                           k_h=\frac{p_{gas}}{\left [ gas \right ]}

                           k_h=\frac{3850{,}35\; \frac{N}{m^2}}{5{,}624\cdot 10^{-3}\cdot 10^{3}\; \frac{mol}{m^3}}=684{,}628\; \tfrac{J}{mol}
                        


Svar #3
25. marts 2016 af Saramaleki98 (Slettet)

Tak for hjælpen Mathon :-)


Skriv et svar til: Beregning af Henrys konstant, flygtighed af toluen fra vandig opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.