Matematik

Koordinat for tangent og cirkels skæring

02. april 2016 af AnneFisker (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg koordinaterne for cirklens og tangentes skæring?

Har forsøgt at sætte linjens ligning ind i cirklens ligning, men det går ikke rigtig så godt...

De to tangenters ligninger: 5,06x-4,29y=1,11 og 6,56x+0,97y=53,68

Cirkel 1: Centrum:(11,5) Radius:5

Cirkel 2: Centrum:(5,1) Radius:3

Vil være taknemlig for lidt hjælp!


Svar #1
03. april 2016 af AnneFisker (Slettet)

Tangenten ligger i (7,8)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2016 af mathon

Du har ikke anvendt cirklens ligning korrekt.

Cirkel 1: Centrum:(11,5) Radius:5

               (x-11)^2+(y-5)^2=5^2       


Svar #3
03. april 2016 af AnneFisker (Slettet)

Kan du uddybe lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2016 af mathon

Skriv hele opgaveteksten.


Svar #5
03. april 2016 af AnneFisker (Slettet)

Cirkel c1 har centrum (11,5)og radius 5 og cirkel c2 har centrum i (5,1) og radius 3. Tangenten til c1 i (7,8) skærer c2 i to punkter. Find koordinaterne for disse.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2016 af mathon

Tangenten til
                        c_1\! \! :\; \; (x-11)^2+(y-5)^2=5^2

i punktet (7,8)
har ligningen:

                        (7-11)(x-11)+(8-5)(y-5)=5^2

                        -4(x-11)+3(y-5)=25

                        3(y-5)=25+4(x-11)

                        3(y-5)=4x-19

                        y-5=\frac{4}{3}x-\frac{19}{3}

                        y=\frac{4}{3}x-\frac{4}{3}

                        


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2016 af mathon

skæring mellem
                        c_2\! \! :\; \; (x-5)^2+(y-1)^2=3^2   og    y=\tfrac{4}{3}x-\tfrac{4}{3}

kræver
                                  (x-5)^2+\left(\frac{4}{3}x-\frac{4}{3}-1\right)^2=9

                                  (x-5)^2+\left(\frac{4}{3}x-\frac{7}{3}\right)^2=9

                                  x^2+10x+25+\frac{16}{9}x^2-\frac{56}{9}x+\frac{49}{9}=9

                                  9x^2+90x+225+16x^2-56x+49=81

                                  25x^2-146x+193=0

                                        x=\left\{\begin{matrix} \frac{73-6\sqrt{14}}{25}\\ \frac{73+6\sqrt{14}}{25} \end{matrix}\right.

                                        y=\left\{\begin{matrix} \frac{64-8\sqrt{14}}{25}\\ \frac{64+8\sqrt{14}}{25} \end{matrix}\right.

dvs skæringspunkterne

                                        S_1=\left (\frac{73-6\sqrt{14}}{25} ;\frac{64-8\sqrt{14}}{25} \right )

                                        S_2=\left (\frac{73+6\sqrt{14}}{25} ;\frac{64+8\sqrt{14}}{25} \right )


Skriv et svar til: Koordinat for tangent og cirkels skæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.