Fysik

vedr rigtige si-enheder??

04. april 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal beregne antal mol gas i beholderen:

Jeg har følgende data:
V = 50•10-3
p = 2,1•105 Pa
t = 30ºC

Jeg har brugt n = p/v
Altså: n = 2,1•105 / 50•10-3 
n = 4,2•106 mol

Ud fra mit facit skal det give 4,2 mol, er der en der kan hjælpe med, hvor det er jeg laver noget forkert. Det er formentlig mine endelser.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2016 af mathon


          n=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}

Du oplyser
                      V=50\cdot 10^{-3}     men du opgiver ingen volumenenhed!


Svar #2
04. april 2016 af VI1000 (Slettet)

V = 50•10-3 er i m3


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2016 af mathon

enhedsmæssigt:

                                  \{n\}=\frac{Pa\cdot m^3}{\frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K}\cdot K}=mol

Bemærk:
                  J=Nm=\frac{N}{m^2}\cdot m^3=Pa\cdot m^3


Svar #4
04. april 2016 af VI1000 (Slettet)

Jeg kan ikke få det til det rigtige resultat?

Kan du hjælpe mere?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. april 2016 af mathon

                  n=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}

                  n=\frac{(2{,}1\cdot 10^5\; Pa)\cdot (50\cdot 10^{-3}\; m^3)}{(8{,}31447\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K})\cdot ((273{,}15+30)\; K)}=4{,}16579\; mol

korresponderende med


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. april 2016 af mathon

                  n=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}

                  n=\frac{(2{,}1\cdot 10^5\; Pa)\cdot (50\cdot 10^{-3}\; m^3)}{(8{,}31447\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K})\cdot ((273{,}15+30)\; K)}=4{,}16579\; mol


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. april 2016 af mathon


Svar #8
04. april 2016 af VI1000 (Slettet)

Okay, nu forstår jeg. 

Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: vedr rigtige si-enheder??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.