Matematik

Find polynomiets rødder

05. april 2016 af oxoniumion (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der er givet funktionen f(x) = -x3+8x2-17x+10  og rødderne skal findes

Da det jo er et 3.grads polynomie brugte jeg først nulregelen og fik altså bagefter at x = 0 v 1 v 7

Men på grafen som jeg har vedlagt kan det ikke rigtig passe. Kan jeg måske få noget hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2016 af 123434 (Slettet)

Rødderne findes ved f(x)=0

-x3+8x2-17+10=0

Løst ved hjælp af wordmat

x=1 V x=2 V x=5

Rødderne er 1, 2 og 5

Parablen skærer x-aksen i punkterne (1,0) (2,0) og (5,0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2016 af SørenFr (Slettet)

Det er fordi at 0 og 7 ikke er rødder i det polynomie du har beskrevet. Hvis du sætter tallene ind får du ikke nul. Rødderne er  1,2 og 5. Hvis du skal finde rødderne i hånden vil mit råd være at bruge nul reglen som du siger du gør. Det kan nemt ses at vi har en rod for x=1. Dvs f(x)=(x-1)*p(x) hvor p er et andengrads polynomie. Find p(x) så (x-1)*p(x)=-x^3+8x^2-17x+10 og så kan du løse en andengrads ligning som du er van til.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2016 af mathon

Parablen skærer x-aksen i punkterne (1,0) (2,0) og (5,0)   \rightarrow   Gafen skærer x-aksen i punkterne (1,0) (2,0) og (5,0).


Skriv et svar til: Find polynomiets rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.