Fysik

Beregn gassens masse

06. april 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

En beholder med volumet 85 L indeholder tør atmosfærisk luft med trykket 2,5 bar og temperatur 50ºC
Molarmassen af tør atmosfærisk luft er: M = 28,96 g/mol.

Jeg skal beregn gassens massen?

På forhånd tak.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Brug idealgasligningen til af finde stofmængden af gassen

n = pV/(RT)

Gaskonstanten R kan du finde her: http://da.wikipedia.org/wiki/Gaskonstant (Vælg den værdi som har enheden L*bar*K-1*mol-1, så passer enhederne nemlig.)

Så finder du massen som

m = n * M


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2016 af mathon

enhedsmæssigt:

                                  \left [n \right ]=\frac{bar\cdot L}{\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K}\cdot K}=mol


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2016 af mathon

          R=8{,}31447\; \frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K}=8{,}31447\; \frac{(10^{-5\;} bar)\cdot(10^3\; L)}{mol\cdot K}=0{,}0831447\;\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K}


Skriv et svar til: Beregn gassens masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.