Matematik

faktoriserede form + vektorer HASTER

06. april 2016 af Dian123 - Niveau: A-niveau

hej

jeg har 2 opgaver jeg døjer lidt med...ved opgave 1 (vedhæftet) har jeg berenget skræringspunkterne/rødderne til at være (5,0) og (-1,0)

herefter har jeg prøvet selv men kan ikke komme længere herfra

f(x)=1(x-5)*(x-(-1))

nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: opgave 1.png

Svar #1
06. april 2016 af Dian123

opgave 2 hvor jeg er på helt bar bund..

Vedhæftet fil:opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2016 af peter lind

Hvis rødderne i polynomiet a*x2+b*x+c er r1 og r2 kan polynomiet skrives (x-r1)(x-r2)

Hvis a og b er to ortogonale vektorer gælder a·b=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2016 af mathon

Ortogonalitet kræver - som nævnt i #2:

                         \begin{pmatrix} t\\t^2-4 \\ t-4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 4\\-1 \\ 1 \end{pmatrix}=0

                          t\cdot 4+(t^2-4)\cdot (-1)+(t-4)\cdot 1=0 ...
 


Svar #5
06. april 2016 af Dian123

#2 kan du hjælpe mig yderligere?

#4, kan det passe at t=5 og t=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2016 af mathon

#2 kan du hjælpe mig yderligere?
                                                        beregn ligningsrødderne x_1 og x_2

                                                                                                 x^2-4x+5=0

#4, kan det passe at t=5 og t=0 ?
                                                            JA


Skriv et svar til: faktoriserede form + vektorer HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.