Fysik

Molære specifikke varmekapacitet

07. april 2016 af Kwa2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle, der kan hjælpe med det vedhæftede fil. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2016 af Heptan

Svovldioxid kan bevæge sig translatorisk i tre dimensioner. Derudover kan det rotere omkring tre akser, dvs. i alle tre dimensioner. Antallet af frihedsgrader er derfor f = 3 + 3 = 6.

Da gassen er ideal vil vi forvente at den har den molære varmekapacitet

C_v = \frac{f}{2}R=\frac{6}{2}R=3R

hvor R er gaskonstanten.


Skriv et svar til: Molære specifikke varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.