Kemi

Tage hensyn til fortynding i koncentrations beregning

11. april 2016 af Grill-an (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg søger det totale karotenoid indhold (μg / g) i nogle analyserede gulerødder.
Karotenoiderne fra gulerødderne er blevet ekstraheret og målt spektrofotometrisk (absorbans) ved ved 450 nm.
Jeg har brugt Lambert-Beers lov (A=ε*c*d) og kan finde resultatet som g/100 mL - da ε for karoten er 2592 100 mL/g*cm.
Men prøverne er blevet fortyndet inden absorbansen blev målt, så jeg tænker at der skal tages højde for dette - hvordan? 

Eksempel:
Sample weight (g) = 5,02 g
A=0,334
Konc. 0,0001288 g/100 mL

Total karoten koncentration (μg / g) = (karotenkonc. * samlpe volume (50 mL) * 104)/sample weight
Jeg får så i dette tilfælde en total på 12,83 μg / g men uden at have taget højde for en fortynding på 5 af prøven inden analyse i spektrofotometer. Hvordan indregnes denne fortynding?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2016 af mathon

         A=\xi \cdot d\cdot c_{for}

         c_{for}=\frac{A}{\xi \cdot d}

         c=5\cdot c_{for}=5\cdot \frac{A}{\xi \cdot d}

        


Skriv et svar til: Tage hensyn til fortynding i koncentrations beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.