Fysik

Beregn gassens masse

11. april 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Dioxygengas har temperaturen t1, volumet V1 og trykket p1. Gassen tilføres varme ved konstant volumen, hvirved gassens temperatur bliver t2. Gassens specifikke varmekapacitet ved konstant volumen er Cv.
t1 = 27,0 ºC.
V1 = 1,00 m3.
p1 = 1,80•105 Pa.
t2 = 420 ºC.
Cv = 0,665 KJ/(kg K).
Beregn gassens masse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Find stofmængden af O2 vha. idealgasligningen

n = p1V1/(RT1)

Massen kan du så finde vha. molvægten for O2

m = n*M


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2016 af mathon

Hvoraf

              C_v=0{,}665\; \frac{kJ}{\mathbf{\color{Red} mol}\cdot K}

              c_v=20{,}7825\; \frac{kJ}{\;\mathbf {\color{Red} kg}\cdot K}


Svar #3
12. april 2016 af VI1000 (Slettet)

#2

Hvoraf

              C_v=0{,}665\; \frac{kJ}{\mathbf{\color{Red} mol}\cdot K}

              c_v=20{,}7825\; \frac{kJ}{\;\mathbf {\color{Red} kg}\cdot K}

Kan du hjælpe ved at uddybe det lidt mere?


Skriv et svar til: Beregn gassens masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.