Kemi

Opgave 139

19. april 2016 af Henrik12345678 (Slettet) - Niveau: C-niveau

5,00 mL jern(ll) opløsning forbruger ved titrering 3,30 mL 0,0200_M KMnO_4. Beregn den aktuelle stofmængdekoncentration af Fe^2^+ i jern(ll) opløsning.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvad gælder der ved ækvivalenspunktet?

Når du har fundet ud af det, så kan du bruge n = c*V og efterfølgende c=n/V. 


Svar #2
19. april 2016 af Henrik12345678 (Slettet)

 

Svar #3
19. april 2016 af Henrik12345678 (Slettet)

Så hvordan kunne man regne det ud, og med en beskrivelse undervejs? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Prøv først at tænk over eller undersøg(slå op), hvad der gælder ved ækvivalenspunktet. 

Kig evt. her: http://www.natlex.dk/titrering.html


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2016 af mathon

                  5\, Fe^{2+}\; +\; Mn{O_4}^-\; +8\, H^+\; \rightarrow \; 5\, Fe^{3+}\; +\; Mn^{2+}\; +\; 4\, H_2O        

stofmængdeforhold:
                                   Fe^{2+}:Mn{O_4}^-=5:1
titerligning:
                                   \left (5{,}00\; mL \right )\cdot c\left ( Fe^{2+} \right )=5\cdot \left (3{,}30\; mL \right )\cdot \left ( 0{,}0200 \; M\right )

                                   c\left ( Fe^{2+} \right )= \frac{3{,}30\; mL }{5{,}00\; mL}\cdot \left ( 0{,}100 \; M\right )=0{,}066\; M

                                    


Skriv et svar til: Opgave 139

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.