Matematik

Vektorer - Areal

24. april 2016 af Stræbende - Niveau: A-niveau

5. Bestem punkt H’s beliggenhed, hvis de to arealer skal være lige store.

Arealet af hele marken: 24146

Jeg har også alle punkternes koordinater og stedvektorernes koordinater. Jeg skal finde punkt H. Jeg går ud fra at jeg skal finde stedvektoren AH. Figuren foroven er kun en skitse. Hvordan finder jeg H hvis arealerne (rødgran og nordmannsgran) skal være lige store?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2016 af StoreNord

H's beliggenhed skal nok i sidste ende være absolut (x,y).


Svar #2
24. april 2016 af Stræbende

Ja. Men hvordan finder jeg det så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2016 af StoreNord

Opdel rødgransarealet i 2 faste trekanter plus en variabel trekant.

Opdel nordgransarealet i 2 faste trekanter plus en variabel trekant.

Hver trekant kant beregnes med 2 vektorer.

Arealernes sum skal være 24146.


Svar #4
24. april 2016 af Stræbende

Hvad er en variabel trekant? Man skal dele rødgran og nordmannsgran i 3 trekanter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2016 af StoreNord

Trekant ACH er rødgranernes variable trekant, hvor arealet afhænger af h's placering. De andre er AGC og GFC.

Trekant HCB er nordmansgranernes variable trekant, hvor arealet afhænger af h's placering. De andre er BEC og EDC.


Svar #6
24. april 2016 af Stræbende

Rødgran:

Hvis jeg finder arealet af AGC og GFC så er der kun en sidste trekant tilbage: ACH
Rødgran må være haldelen af arealernes sum:

24146/2=12073

12073=AGC+GFC+ACH

Også isolere jeg ACH og finder arealet af det?

Hvordan finder jeg så H herefter?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2016 af StoreNord

Du mener vist AEH?       C ligger helt ude til højre.

Jeg ville opstille en ligning med alle 6 arealer på venstre side og det samlede areal på højre side. Og så en ligning mere angående punktet H.


Svar #8
24. april 2016 af Stræbende

Jo sorry men du skrev også selv C :)

Så det er:

12073=AGE+AEF+AEH

Hvordan finder jeg så H herefter?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. april 2016 af StoreNord

Du er nok nødt at inddrage nordmannsgranerne også. Derved udnytter du, at du ved at H ligger på AB.

Jeg har lavet en vellignende tegning i Geogebra.          :)


Svar #10
24. april 2016 af Stræbende

Nordmannsgran:

12073=HEB+EBC+ECD

HEB er den variable trekant?

k*AB=AH

Men hvordan hjælper det mig med at finde H lol :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. april 2016 af StoreNord

Du udnytter ikke, at du ved at H ligger på AB.

Jeg har svært ved at se hvordan du regner. Bruger du vektorregning eller Geogebra?


Svar #12
24. april 2016 af Stræbende

Jeg må kun bruge vektorregning.


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. april 2016 af StoreNord

½(HExHA)=AEH

½(HExHB)=HEB

2 ligninger at bearbejde og trække fra hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. april 2016 af StoreNord

½(AExAH)=AEH

½(BExBH)=HEB

er nok nemmere.


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. april 2016 af SuneChr

.
SP 2404161432.GIF

Vedhæftet fil:SP 2404161432.GIF

Brugbart svar (0)

Svar #16
24. april 2016 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. april 2016 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. april 2016 af StoreNord

Hvis \; du \; kalder\; AH \binom{x}{y} \; er BH=BE-AE+AH

Vedhæftet fil:gif.gif

Skriv et svar til: Vektorer - Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.