Matematik

En der kan hjælpe mig lidt på vej

24. april 2016 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: A-niveau
A) hvad aftager medlemstallet for LO med hvert 5. År
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2016 af Stats

(f(5) - f(0))/f(0)          - procentregning :)

Eller:

ax + b hvor a er hældningskoefficienten/stigningstallet.
Efter hvert 5 år, 5·a stk

Så må du selv afgøre om du vil have det i procent eller stk. :)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2016 af 123434 (Slettet)

Udviklingen i medlemstallet for fagforbundet LO kan med tilnærmelse beskrives ved modellen f(x)=-40900x+1400000

x=antal å efter 2004 og f(x)=medlemstallet i LO

Lineær funktion→fast årlig fald i antallet af medlemmer

b=1400000→Der var 1400000 medlemmer i LO i 2004

a=-40900→hældningskoefficienten er -40900, dvs. at LO's medlemstal aftager med 40900 om året efter 2004

Hvad aftager medlemstallet for LO med hvert 5.år?

Δy=a*Δx

Δy=-40900*5=-204500

LO's medlemstal aftager med 204500 hvert 5. år


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2016 af Eksperimentalfysikeren

Der er intet belæg for at regne i procent her.


Skriv et svar til: En der kan hjælpe mig lidt på vej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.