Matematik

Ligefrem proportional med 2 ubekendte

05. maj 2016 af Toffiie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa :)

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg har 2 ubekendte faktorer, s og t, som jeg skal bestemme uden hjælpemidler. 

Kan dog ikke helt finde ud af hvordan jeg skal aflæse den tabel, som de er afgivet i.
Opgaven er vedhæftet

Håber I kan hjælpe :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2016 af mette48 (Slettet)

 det midterste sæt værdier viser at x/y =3/18

x/y =3/18 ⇒ x/y = 1/6

x/y=2/t  ⇒  1/6 = 2/t  ⇒ t=12

x/y = s/30 ⇒ 1/6 = s/30 ⇒ s=30/6 ⇒ s=5


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2016 af StoreNord

Tabellen er jo faktisk en sildebenstabel for en ret linje.

Betragt den som en 3-dobbelt relation.                                    \frac{2}{t}=\frac{3}{18}=\frac{s}{30}

For eksempel    3·t=2·18  osv


Skriv et svar til: Ligefrem proportional med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.