Kemi

Syre-base opgave

05. maj 2016 af Light-Lover (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende opgave:

Ethansyre anvendes især til at sænke pH i fødevarer, hvor der skal anvendes store syrekoncentrationer.

Hvad er stofmængdekoncentrationen af ethansyre i vand med en pH på 3,0

Hvor stor en volumen 5% eddike skal der anvendes i 1L vand for at opnå en pH på 3,0

Kan nogen forklare mig opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2016 af mathon

           \frac{ \left [ H_3O^+ \right ] ^2}{\left [CH_3COOH \right ] }=10^{-pK_s}\; \; \; \; \; \; \; 0<\left [ H_3O^+ \right ] <c_s      

           \frac{ 10^{-2pH}}{\left [ CH_3COOH \right ] }=10^{-pK_s}

           \left [ CH_3COOH \right ]=\frac{ 10^{-6{,}0}}{10^{-4{,}76 }}=10^{-1{,}24}=0{,}057544\; M


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2016 af Hmmode (Slettet)

pH= -log(H3O^+) , og modsat  (H3O^+)=10^-pH

10^-3= 0,001 molær mol/L 

Andet spørgsmål brug,  Volumen% = volumen af stoffet/ volumen af Blandingen * 100%

du har Volumen% = 5% 
blandingen er= 1 liter 
=1000 ml
StoffetS Volumen du mangler= ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2016 af mathon

      \rho (5\%\; CH_3COOH)=1039\; \tfrac{g}{L}

      c (5\%\; CH_3COOH)=0{,}05\cdot \frac{1039\; \tfrac{g}{L}}{60{,}05\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}8651\; M

      

       


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2016 af mathon

  Af den 0{,}8651\; M syre skal benyttes

                                                                 V\cdot \left (0{,}8651\; M \right )=\left ( 1000+V \right )\cdot (0{,}001\; M)

                                                                 V=\left ( (1000+V)\; mL \right )\cdot \frac{0{,}001\; M}{0{,}8651\; M}

                                                                 V=\left ( (1000+V)\; mL \right )\cdot0{,}001156

                                                                 (1-0{,}001156)V=1{,}156

                                                                 V=\frac{1{,}156}{1-0{,}001156}\; mL=1{,}16\; mL

                                                                  

                       


Skriv et svar til: Syre-base opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.