Kemi

Færdiggør 4 reaktionsskemaer - har jeg gjort det rigtigt?

11. maj 2016 af studerendeyo (Slettet) - Niveau: C-niveau

a) HNO3 + OH-     =>    NO3+ H2O

b) NH3 + H2O       =>   NH2 + H3O

c) NH4+ + OH-       =>   NH3 + OH2

d) CO32- + H2O    =>   HCO3- + OH

Jeg har forsøgt at færdiggøre reaktionsskemaerne, men jeg tror ikke, at det er helt rigtigt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2016 af Heptan

a) Korrekt

b) Der dannes NH4+ og OH-.

c) Man skriver H2O og ikke OH2

d) Husk ladning: OH-


Svar #2
11. maj 2016 af studerendeyo (Slettet)

Mange tak :-)


Svar #3
11. maj 2016 af studerendeyo (Slettet)

Kan du også hjælpe med denne?
Beregn pH i en blanding af 50mL 0,12 mol/L NaOH(aq) og 100mL 0,20 mol/L HCl(aq)


Svar #4
11. maj 2016 af studerendeyo (Slettet)

Er det ikke noget i retningen af:
OH = 0,12 mol/L * 0,05 L = 0,006 mol
H = 0,20 mol/L * 0,1 L = 0,02 mol
H+ er i overskud: 0,02 mol - 0,006 mol = 0,014 mol
Overskud = 0,014
C = n/v 
C = 0,014 mol / 0,1 L = 0,14
pH = -log(0,14) = 0,99


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2016 af mathon


Overskud af H3O+ = 0,014 mol
c = n/V 
c = 0,014 mol / (0,150 L) = 0,93333 M
pH = -log(0,93333) = 1,03


Svar #6
11. maj 2016 af studerendeyo (Slettet)

Hvorfor skiver du H3O+ ? Er det ikke bare H+ ioner, der er i overskud?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2016 af mathon

Der dannes H3O+-ioner og ikke frie H+-ioner.


Svar #8
11. maj 2016 af studerendeyo (Slettet)

Mange tak. Jeg har to mere. Bare hvis du har tid og overskud.

Opgave 1) Kun én af reaktionerne vil forløbe. Færdiggør den reaktion som forløber
Ag+ (aq) + Al (s)   =>   
Ag (s) + Al3+ (aq)  =>

Opgave 2= Afste, redoxreaktioner - skriv forklaringer til afstemningerne 

a) Iod reagerer med svovlsyre
I- (aq) + SO42- (aq)   =>  I2 (aq) + H2S (aq)

b) En vins indhold af SOkan bestemmes i en sur opløsning ved titrering med MnO4--opløsning
SO2 (aq) + MnO4- (aq)  =>  SO42- (aq) + Mn 2+ (aq)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2016 af mathon

Opgave 1)
                   3 Ag+ (aq)   +   Al (s)   \rightarrow   3 Ag (s)   +   Al3+ (aq)
                   Ag (s) + Al3+ (aq) 


Svar #10
11. maj 2016 af studerendeyo (Slettet)

= Ag + Ag? Det tror jeg ikke jeg forstår


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. maj 2016 af mathon

Opgave 2)
     a)

                      \overset{\mathbf{\color{Red} -1}}{I^-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{\color{Blue} +6}}{S}{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; \overset{\mathbf{\color{Red} 0}}{I}_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2\overset{\mathbf{\color{Blue} -2}}{S}\, _{\textit{(aq)}}               uafstemt


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. maj 2016 af mathon

Opgave 2)
     b)
                    \overset{\mathbf{\color{Red} +4}}{S}O_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{\color{Blue} +7}}{Mn}{O_4}^{-}\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; \overset{\mathbf{\color{Red} +6}}{S}{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;\overset{\mathbf{\color{Blue} \! \! \! \! \! \! \! \! \! +2}}{Mn^{2+}}\, _{\textit{(aq)}}         uafstemt


Svar #13
11. maj 2016 af studerendeyo (Slettet)

Jeg tror desværre ikke, at jeg er helt med. Skal jeg så sætte koefficienter ind, for at afstemme den? Ved stadig heller ikke, hvordan jeg skal forklare det..


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. maj 2016 af mathon

Opgave 2)
     a)

                      \overset{\mathbf{\color{Red} -1}}{I^-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{\color{Blue} +6}}{S}{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; \overset{\mathbf{\color{Red} 0}}{I}_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2\overset{\mathbf{\color{Blue} -2}}{S}\, _{\textit{(aq)}}

  I\; \; 1\uparrow\cdot \mathbf{\color{Magenta} 8}=8\uparrow
  S\; \; 8\downarrow\cdot \mathbf{\color{Magenta} 1}=8\downarrow

afstemning af op- og nedgange:
                      8\, I^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; S{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 4\, I_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; H_2S\, _{\textit{(aq)}}

afstemning af ladning:
                      8\, I^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; S{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 10\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 4\, I_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; H_2S\, _{\textit{(aq)}}

afstemning af hydrogen:
                      8\, I^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; S{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 10\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 4\, I_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; H_2S\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, H_2O\, _{\textit{(l)}}

oxygen stemmer.


Svar #15
11. maj 2016 af studerendeyo (Slettet)

Jeg er med på afstemningen af op- og nedgange. Det er vel det, der hedder oxidationstal, ikke?
Men det med afstemning af ladning og hydrogen, forstår jeg simpekthen ikke...


Skriv et svar til: Færdiggør 4 reaktionsskemaer - har jeg gjort det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.