Fysik

Masse af kugle roterende om aksel.

12. maj 2016 af 199001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg kunne godt bruge noget hjælp til denne opgave:


En kugle med massen ”m” er ophængt i en snor.

Akslen som snoren er fastgjort til roterer med ”n” omdrejninger.

Snorkraften F = 334 N

Afstanden fra akslen  r = 120 cm

n = 50 o/min

Tyngdeaccelerationen; g = 9,82 m/s2

Find massen af kuglen. 

Jeg har også vedhæfter en tegning 


Jeg kan finde farten V. Jeg tror det er noget med jeg skal finde snorkraftens komposanter. Men jeg er lidt tabt.

Vedhæftet fil: kugle.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2016 af hesch (Slettet)

Den lodrette komposant, Fy = m * g. Den vandrette komposant, Fx = m*r*ω2.  Fsnor = 334N.

Pythagoras:  Fx2 + Fy2 = Fsnor2.

Isoler m.


Skriv et svar til: Masse af kugle roterende om aksel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.