Matematik

hjælp folkens

12. maj 2016 af malene111w (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I en undersøgelse af kropslængden i cm hos tre populationer af tigre, fandtes følgende standardafvigelser i de tre stikprøver:

10.3    (n = 12)

12.9    (n = 15)

15.0    (n = 5)

Tallene i parentes angiver stikprøvestørrelserne.

Udregn det fælles variansskøn, s2.

Angiv det med to decimale


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2016 af peter lind

Den kan kun løses hvis middelværdien m i de 3 undersøgelser er ens. I så fald skal du bruge at s2 = ∑(xi-m)2/n

Brugt på den første undersøgelse har du 10,3 = ∑112(xi-m)2/12  Du kan på den måde finde summerne i hver af undersøgelserne


Skriv et svar til: hjælp folkens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.