Matematik

newtons metode

25. maj 2016 af iforget (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens, nogle der kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2016 af AskTheAfghan

Du kender nok formlen til Newtons metode, xn+1 = xn - f(xn)/f '(xn) for alle n ≥ 1 med særlige antagelser.

Du ved, at f(xn) = xn2 - w og f '(xn) = 2xn. Bestem så f(xn)/f '(xn). Indsæt det i formlen.


Svar #2
25. maj 2016 af iforget (Slettet)

Yep, sådan der, og så er det bare at rykke rundt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2016 af AskTheAfghan

Du skal slet ikke rykke noget rundt. Brug hellere xn i stedet for x.

Du skal bare starte med at omskrive f(xn)/f '(xn).


Skriv et svar til: newtons metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.