Matematik

Sildeben og linære funktioner

02. juni 2016 af BummelummeABC (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, hvordan vil man løse den vedhæftede opgave?:)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2016 af JulieW99

En ligefrem proportionel funktion har forskriften y=kx, hvor k er en konstant.

Du skal finde k, og det kan du gøre ved at sige k=x/y. Så kan du finde det manglende y med den formel der er opgivet, og det manglende x med formel: x=y/k.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2016 af Sfeldt (Slettet)

Ligefrem proportional betyder, at du skal gange x med et tal for at få y. 

I den første kolonne kan du se, at du skal gange 10 med 0,25 for at få y. 

Så skal du også gange 4 med 0,25 - så får du den y du mangler og det er så 1

Det fungerer også den anden vej rundt. I den sidste kolonne har du y og for at få x skal du så dividere med konstanten i stedet for. Så dividerer du -2 med 0,25 og det er -8, så det er x.

Så funktionen er faktisk y = 0,25 x  


Skriv et svar til: Sildeben og linære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.