Matematik

eksponentiel funktion

08. juni 2016 af axx2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan finder man skæringspunktet mellem to eksponentielle funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Sæt dem lig hinanden og bestem x. y-koordinaten kan du så finde ved at sætte x ind i en af dine funktioner. 


Svar #2
08. juni 2016 af axx2 (Slettet)

kan du give et eksempel med hvordan man finder skæringspunktet mellem to eksponentielle funktioner?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Prøv evt. selv. Det er jo bare et vælge to forskellige funktioner. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2016 af mathon

                 b_2\cdot {a_2}^x=y=b_1\cdot {a_1}^x

                 \frac{{a_2}^x}{{a_1}^x}=\frac{b_1}{b_2}

                 \left (\frac{{a_2}}{{a_1}} \right )^x=\frac{b_1}{b_2}

               \log\left (\frac{{a_2}}{{a_1}} \right )\cdot x=\log\left (\frac{b_1}{b_2} \right )

              x_o=\frac{\log\left (\frac{b_1}{b_2} \right )}{\log\left (\frac{{a_2}}{{a_1}} \right )}

              y_o=b_1\cdot {a_1}^{x_o}


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.