Matematik

eksponentielle funktioner - inverse funktioner

08. juni 2016 af axx2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at besvare disse spørgsmål

•    Hvad er den inverse funktion til eksponentialfunktionen ex 
•    Hvad er den inverse funktion til eksponentialfunktionen 10x
•    Nævne kendetegn på, at to typer funktioner er hinandens inverse


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2016 af peter lind

Du mener formodentlig ex og 10x.  De inverse er henholdsvis ln(y) og Log(y)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2016 af mathon

•    Hvad er den inverse funktion til eksponentialfunktionen e^x

      \left (e^x \right )^{\circ -1}=\ln(x)

•    Hvad er den inverse funktion til eksponentialfunktionen 10^x

      \left (10^x \right )^{\circ -1}=\log(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2016 af mathon

•    Nævne kendetegn på, at to typer funktioner er hinandens inverse

                        (f^{-1}\circ f)(x)=x

                        (f^{-1}(x)){}'=\frac{1}{(f{\, }'\circ f)(x)}


Skriv et svar til: eksponentielle funktioner - inverse funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.