Matematik

Cos(2x) - hvordan beregner man det

15. august 2016 af smukkedukkee (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej
Har fået til opgave at finde løsning til cos(2x)= -0,66

Jeg ved at cos(2x) = cos^2(x) – sin^2(x)


Men ka ik komme videre
Skal jeg sætte -0,66 ved x's plads eller hvordan ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2016 af sjls

cos(2x)=-0.66

Du tager den inverse cosinus på begge sider af lighedstegnet. Eftersom cosinus og den inverse cosinus er hinandens inverse funktioner, forsvinder cosinus på venstre side af lighedstegnet, så der står:2x=\cos^{-1}(-0.66)

Herefter er det bare om at dividere med 2 på begge sider af lighedstegnet:

x=\frac{\cos^{-1}(-0.66)}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2016 af Soeffi

Det er ikke den fuldstændige løsning. Det er bedst at se på en tegning. Dette viser løsningen for -π < x < π:

Du skal tage hensyn til, at cos-1(x) kun er defineret for 0 < x < π. Derfor er det kun en af løsningerne man finder ved at tage x = (1/2)·cos-1(-0,66).


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2016 af Soeffi

#2 Løsningen til cos(2x) = -0,66  findes ved at sige

cos(v) = -0,66 har løsningerne ± cos-1(-0,66) i intervallet -π < x < π. Cos(v) har perioden 2π og dermed er den fuldstændige løsning med hensyn til v: v = ± cos-1(-0,66) + p·2π.

Derefter indsættes v = 2x og man får den fuldstændige løsning for x:

x = -(1/2)·cos-1(-0,66) + p·π  ∨  x = (1/2)·cos-1(-0,66) + p·π


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2016 af Stats

cos2 x + sin2 x = 1
sin x = √(1 - cos2 x)

cos(2x) = -0.66
cos(2x) = cos2(x) - sin2(x)

-0.66 = cos2 x + cos2 x - 1 = 2·cos2 x - 1
0.34 = 2·cos2 x
0.17 = cos2 x
±√0.17 = cos x
arccos(±√0,17) = x

Fuldstændig løsning

arccos(±√0,17) + n·π , nZ     , (Z er de hele tal, det vil sige ...,-2,-1,0,1,2,...)

(som giver det samme som i #3, men en anden løsningsform)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Cos(2x) - hvordan beregner man det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.