Matematik

bestem den mængde der giver en omsætning på 51.000kr.

20. august 2016 af freja456 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej 

jeg står med en opgave, som jeg gerne lige vil have lidt hjælp til

Oms(x) = -1/10x^2+200x 

bestem den mængde der giver en omsætning på 51.000kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2016 af Thesi (Slettet)

Løs ligningen

Oms(x)=51.000

Så har du svaret til opgaven :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2016 af Capion1

Vær opmærksom på, at der evt. kan være flere løsninger.


Svar #3
20. august 2016 af freja456 (Slettet)

hvordan vil den ligning skulle stilles op? 

sådan her? oms=-1/10x2+200x+51000


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2016 af Thesi (Slettet)

Korrekt Freja.

Som Capion skriver, så kan der være flere løsninger til opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej. Det skal skrives op som:

51000 = -1/10x+ 200x 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2016 af Thesi (Slettet)

Ja, det som #5 skrev. Jeg læste det fuldstændig forkert. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg tror faktisk, at #3 blev ændret. Det stod vist rigtigt, da jeg kiggede første gang. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. august 2016 af mathon

      x^2+ax+b=0

har når \left ( \frac{a}{2} \right )^2-b\geq 0løsningerne

              
                     x=-\frac{a}{2}\mp \sqrt{\left ( \frac{a}{2} \right )^2-b}

dvs
                     x^2-2.000x+510.000=0

                     x=1.000\mp \sqrt{10^6-510.000}

                     x=1.000\mp \sqrt{490.000}

                     x=1.000\mp \sqrt{700^2}

                     x=1.000\mp 700=\left\{\begin{matrix} 300\\1700 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: bestem den mængde der giver en omsætning på 51.000kr.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.