Matematik

Kvartårlig ydelse af amortisationsplan

20. august 2016 af Lapendio - Niveau: B-niveau

Hej alle,

En student tager et lån på 1.250.000 på 30 år (30 terminer) med kvartårlige ydelser og en kvartårlig renter på 0,74 %.

a) Jeg skal finde den kvartårlige ydelse, som jeg ved at svaret er 15753,41 kr. (det står i opgaven nederst), men jeg skal finde udregningen. Har prøvet med ((1250000*0,74)/4) men det giver ikke svaret.

Jeg skal også finde den kvartårlige ydelse uden afdragsdel (b), men der skal først finde svaret fra opgave a)

Nogle der vil hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2016 af peter lind

Der er altså forskel på terminer og år. Hvis du skal betale for hvert kvartal er en termin et kvartal eller 3 måneder.

Du kan se formlen for udregningen i din formelsamling og på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/rente.html#gaeld 

Det er noget uklart hvad du mener med spørgsmål b. Er det hvor meget du skal betale hver måned når du ikke skal betale afdrag men til gengæld skal betale hele gælden når lånet udløber ?


Svar #2
20. august 2016 af Lapendio

#1

Hej peter lind!

Jeg kan ikke finde ud af, hvilke oplysninger der skal indsættes i formlen.

Du kan se opgaven i vedhæftet.

Vedhæftet fil:opgave 5.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
20. august 2016 af peter lind


Brugbart svar (4)

Svar #4
20. august 2016 af peter lind

a) Du skal indsætte startgælden altså 125000 kr. den kvartårlige rentefod r og antal terminer = 4*30.

b)  Ydelsen er den rente du skal betale hver termin. Gælden er konstant.


Svar #5
20. august 2016 af Lapendio

Hej igen

Har brugt formlen og maple nu til at beregne, se nedenstående vedhæftet fil

y = 1250000 * (0,0078) / (1-(1+0,0078))^(-120) = 16079,04 kr.

Men det giver ikke resultatet som i opgaven, er det ellers korrekt?

Vedhæftet fil:til peter lind.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #6
20. august 2016 af peter lind

r = 0,0074 ellers er det korrekt


Svar #7
20. august 2016 af Lapendio

Tusind tak peter lind!

Kan det så godt tolkes på en måde? Med at studenten skal afdrage hvert år i 120 år med en tillagt rente på 0,78 % hvert år?

Jeg forstår stadig ikke helt opgave b.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. august 2016 af peter lind

Nej. Der skal afdrages i 30 år med 4 afdrag om året og med en rente på gælden på 0,74% ved hvert afdrag


Svar #9
20. august 2016 af Lapendio

#8

Okay, men ved ikke hvordan jeg skal beregne b. Svaret skal give 9250 kr., men ved ikke udregningen.


Brugbart svar (4)

Svar #10
20. august 2016 af peter lind

Gælden er konstant 1.250.000 kr og du skal betale renten 0,0074*1.2500.000


Svar #11
21. august 2016 af Lapendio

Tusind tak for hjælpen peter lind, håber du hr haft en fantastisk weekend. 


Skriv et svar til: Kvartårlig ydelse af amortisationsplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.