Matematik

areal

22. august 2016 af annakellerj (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvorfor kan et kvadrats areal ikke være større end omkredsen når det er over 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Det er lidt svært at sammenligne et areal med en omkreds. Arealet angives i m2, cm2 eller lignende, mens omkredsen er i m, cm eller lignende. Har man et kvadrat med sidelængde 3m, vil det have en omkreds på 12m og et areal på 9m2, men da 1m = 100 cm, vil det samme kvadrat have en omkreds på 1200cm og er areal på 90000cm2. Ser du alene på tallene, kan du se, at hvis du regner i m er omkredstallet størst, men regner du i cm, er arealtallet størst. Det har således ikke noget at gøre med tallet 4, blot det at sammenligning af areal og omkreds svarer til sammenligning af højden af Rundetårn og højden af et tordenskrald.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2016 af Capion1

For et kvadrat med omkreds p og areal A gælder
A = (p/4)2         og        p = 4√A


Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.