Matematik

Hjælp til vægt

24. august 2016 af Sofie1310 - Niveau: 9. klasse

Hej jeg sidder her og kan ikke få lavet mine lektier...

Min opgave lyder sådan: En aluminiumsplade har målene 20x120 cm og en tykkelse på 3mm. Aluminium har en massefylde på 2,7. Hvor meget vejer pladen??

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2016 af mathias1997

V_{Al}=20\cdot 120\cdot 0,3=720\space\ cm^{3}

\rho_{Al}=2,7\space\ \frac{g}{cm^{3}}

M_{Al}=2,7\cdot 720=1944\space\ g


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2016 af emilio123123 (Slettet)

Vi kender vædiere i opgaven

Længden = 20cm

Brede = 120cm

Tykkelse = 0.3cm

Først finde vi Volumen af Almuminiumplade

V= 20cm * 120 cm * 0.3cm = 7 * 10^2 cm^3 for at få det I SI-enden

Dernæst ved vi massefylde på plade

 Almuminiumplade = 2.7 g/cm^3

Vægt på plade må være

720cm^3 * 2.7 g/cm^3 =1.9 *10^3 g


Svar #3
24. august 2016 af Sofie1310

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2016 af emilio123123 (Slettet)

-


Skriv et svar til: Hjælp til vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.