Matematik

Hej! Isolering af variabel ln(x1/x2) - problemer!

03. september 2016 af TimBot (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Har brug for hjælp til at isolere følgende:

0=3*231.2*ln(42/x)+33*21*(-0.014)

hvordan isolerer man X og skriver det ind på lommeregneren? Ingen idé!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2016 af peter lind

Foretag multilikationen af tallene. Det giver en ligning af formen 0 = a*ln(42/x) - b

Flyt b over på venstre side

divider det fremkomne med a

tag exp på begge sider af ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2016 af mathon

                           0=231{,}2\cdot \ln\left ( \frac{42}{x} \right )+11\cdot 21\cdot( -0{,}014)\; \; \; \; \; x\in\mathbb{R}_+

                           0=231{,}2\cdot \ln\left ( \frac{42}{x} \right )-3{,}234

                           0= \ln\left ( \frac{42}{x} \right )-0{,}013988

                           \frac{42}{x}=e^{0{,}013988}

                           x=\frac{42}{e^{0{,}013988}}


Svar #3
04. september 2016 af TimBot (Slettet)

Nej, har faktisk fundet ud af det! Tak for hjælpen, ven! :)


Skriv et svar til: Hej! Isolering af variabel ln(x1/x2) - problemer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.