Matematik

Finde funktionen på denne funktionskrift

04. september 2016 af Sumsar3320 - Niveau: A-niveau

Opg: En funktion f er givet ved (x) = 1,25 * x -f4,25

Jeg forstår ikke hvordan man kan regne den ud, når der står "f" foran 4,25?

Skal man rykke rundt på noget for at kunne regne den ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2016 af mathon

                f(x)=1{,}25\cdot x-f(4{,}25)

                f(4{,}25)=1{,}25\cdot 4{,}25-f(4{,}25)

                2\cdot f(4{,}25)=1{,}25\cdot 4{,}25=5{,}3125

                f(4{,}25)=\frac{5{,}3125}{2}=2{,}65625
hvoraf
                f(x)=1{,}25\cdot x-2{,}65625


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2016 af Therk

For at sætte et lille forklarende ord på hvad mathon gør: Indsæt x = 4,25 i funktionsudtrykket. Så kan du isolere f(4,25) og derved finde funktionsforskriften f(x).

Måske kan det hjælpe at bruge et andet bogstav? Fx sæt

b= f(4{,}25)

så opgaven bliver at løse

b = 1{,}25 \cdot {\color{red}4{,}25} + b


Skriv et svar til: Finde funktionen på denne funktionskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.