Matematik

Undersøg om følgende ligninger er sande inden for passende grundmængder:

04. september 2016 af soer381k - Niveau: A-niveau

Undersøg om følgende ligninger er sande inden for passende grundmængder 

ln(x+y)-(lnx+lny) = ln(1/x+1/y) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2016 af peter lind

brug regnereglerne ln(a)+ln(b) = ln(a*b) og

ln(a)-ln(b) = ln(a/b)


Svar #2
04. september 2016 af soer381k

hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2016 af StoreNord

Først hæver du  minus-parentesen. Husk at ændre fortegn.

Så har du :  ln - ln- ln.  Det blir til en brøk.

Højresidens to brøker sættes på fælles brøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2016 af Capion1

Det vil være gavnligt, at
\frac{1}{x}+\frac{1}{y}=\frac{x+y}{xy}


Skriv et svar til: Undersøg om følgende ligninger er sande inden for passende grundmængder:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.