Matematik

Areal

06. september 2016 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Hvordan beregner jeg arealet af figuren der er vedhæftet i filen.

Vi kender:
AC = 11,31cm
CE = 11,31cm
AE = 8,6cm
Vinkel C i trekanten ABC = 45
Vinkel C i trekanten ACE = 30


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2016 af mathias1997

Du tager bare en trekant af gangen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2016 af peter lind

Udregn arealerne af de to retvinklede trekanter ABC og CDE. Areal af en retvinklet trekant = ½ ganget med produktet af kateterne

Find siderne AC = EC af pytagoras. ACE er en ligebenet trekant hvor du nu kender de to sider og en mellemliggende vinkel. Arealet af en trekant = ½'produktet af to sider*sinus af den mellemliggende vinkel


Svar #4
06. september 2016 af Theajames (Slettet)

Tak :)


Svar #5
06. september 2016 af Theajames (Slettet)

Den ligebenet trekant giver -32?


Svar #6
06. september 2016 af Theajames (Slettet)

mellemregningen for den ligebenet trekant:

ACE = 1/2 * 11,31 * 5,86 * sin(30)


hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2016 af peter lind

Hvordan kan du få det ?

sin(30º) = ½

CA2 = EC2 = 128

Areal = ½*128*½ = 32


Svar #8
06. september 2016 af Theajames (Slettet)

hva er det for en formel du har brugt?


Svar #9
06. september 2016 af Theajames (Slettet)

ligemeget, har fundet ud af det. tak


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.