Matematik

Løs ligningen

06. september 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg skal løse ligningen:

cos(t) - sin^2(t) = -1

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af mathon

            \cos(t)-\sin^2(t)=-1

            \cos(t)-\left ( 1-\cos^2(t) \right )=-1

            \cos(t)- 1+\cos^2(t)=-1

           \cos^2(t)+\cos(t)=0

           \cos(t)\cdot \left (\cos(t)+1 \right )=0\;\, ...

            


Svar #2
06. september 2016 af VI1000 (Slettet)

Kan du uddybe lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2016 af mathon

Brug nul-reglen.


Svar #4
06. september 2016 af VI1000 (Slettet)

Hvordan går du fra 

cos(t) - sin^2(t) = -1 

til

cos(t) - (1-cos^2(t)) = -1


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2016 af mathon

Følger af enhedscirklens fundamentalsætning:


                                                   \cos^2(t)+\sin^2(t)=1


Svar #6
06. september 2016 af VI1000 (Slettet)

Men hvordan får du sin^2 (t) til (1-cos^2(t)) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2016 af mathon

  


                        \cos^2(t)+\sin^2(t)=1        træk \cos^2(t) fra på begge sider

                        \sin^2(t)=1-\cos^2(t) 


Svar #8
06. september 2016 af VI1000 (Slettet)

Ja, men giver det så ikke sin^2(t) - 1 + cos^-^1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2016 af mathon

     NEJ


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.