Matematik

løs ligning

06. september 2016 af sara588k (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har brug for hjælp

har en ligning og ved ikke hvordan man løser den, (x=3)^2-4=0

please hjælp hvordan gøre man???????


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af StoreNord

(x=3)^2-4=0              du mener vel         

(x-3)2 - 4=0   <=> (x2+32-2·3x) - 4 = 0       løs resten selv


Svar #2
06. september 2016 af sara588k (Slettet)

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Ligningen (x-3)2-4=0 kan løses på en anden måde end den normale:

Læg 4 til på begge sider af lighedstegnet: (x-3)2 = 4

Uddrag kvadratroden på begge sideraf lighedstegnet: (x-3) = ±2

Læg 3 til på begge sider af lighedstegnet: x = 3±2.

Når man udleder den generelle formel, benytter man faktisk denne metode efter en indledende omskrivning.


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.