Matematik

løs ligning

06. september 2016 af sara588k (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan løse denne ligning???

(x2+32-2·3x) - 4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af StoreNord

Mener du:             (x2+32-2·3x) - 4 = 0              ?

Reducer x-leddet, hæv parentesen, ordn og reducèr venstre side af ligningen og find x1 og x2 med determinand-metoden.

(Ja, du kan løse ligningen.  :))


Svar #2
06. september 2016 af sara588k (Slettet)

nej sorry

(x2+x3-2·3x) - 4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2016 af StoreNord

(x2+x3-2·3x) - 4 = 0    Mener du så    (x2+x3-2·3x) - 4 = 0     altså en tredjegradsligning?!

Så skal du alligevel ordne og reducere den, sådan her ax3+bx2+cx3+d=0


Svar #4
06. september 2016 af sara588k (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2016 af StoreNord

(x2+x3-2·3x) - 4 = 0        <=>           x3 + x2 - 6x - 4 = 0

Du skal måske løse opgaven ved at "tegne" funktionen i Geogebra og aflæse rødderne, som er funktionens skæring med xAksen?

Hm, rødderne ser nu ret skæve ud! - måske har een af os skrevet forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. september 2016 af peter lind

Det er vel den fra https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1700666 som du fortsætter med i denne tråd. Hold opgaven i en tråd. Det sparer for en masse rod. desuden er det overflødig.

Der skulle så stå (x-3)2-4 = 0 = (x2-6x+9) -4

Den kan lettere løses fra den oprindelige ligning

(x-3)2-4=0 <=> (x-3)2 =4  <=> x-3 = ±2


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

#0 Det vil være en stor hjælp, hvis du skrev potenser enten som an, hvilket er det bedste, eller a^n. Skrivemåden an betyder normalt det samme som na, altså a gange n.


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.