Matematik

Løs ligningssystemet vha. substitutionsmetoden

10. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

Løs følgende ligningssystem ved hjælp af substitutionsmetoden

-2x+9y = 2

3x+y = -3

Håber nogle kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2016 af mathon


    3x+y=-3  isoleres y

    y=-3-3x
Denne y-værdi substitueres (erstattes) nu i 

    -2x+9y=2

    -2x+9\cdot (-3-3x)=2             der ganges ind i parentesen

    -2x+\left (-27-27x \right )=2              parentesen hæves

    -2x-27-27x =2                     venstre side reduceres

    -29x-27 =2                               adder 27 på begge sider

    -29x =29                                       divider med -29 på begge sider

    x =-1

den beregnede x-værdi substitueres nu i 

    y=-3-3x

    y=-3-3\cdot (-1)

    y=-3- (-3)

    y=-3+3

    y=0


 


Skriv et svar til: Løs ligningssystemet vha. substitutionsmetoden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.