Matematik

Afstand fra koordinatsystemets begyndelsespunkt til brændpunkterne

10. september 2016 af cathrinehans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en venlig sjæl som kan hjælpe mig med denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2016 af StoreNord

Her du ikke flere oplysninger?


Svar #2
10. september 2016 af cathrinehans (Slettet)

Det her er introduktionen 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2016 af Capion1

Ellipsens excentricitet e er lig med forholdet mellem brændpunkternes afstand og storaksen.

e=\frac{\left | F_{1}F_{2} \right |}{2a}=\sqrt{1-\frac{b^{2}}{a^{2}}}

a·e  er da afstanden fra O til et af brændpunkterne.
Sæt på fælles brøkstreg under rodtegnet, gang med a og reducér.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2016 af mathon

I opgaveteksten er der ikke lagt op til anveldelse af excentriciteten e.

    Af cirkelligningen
                                      x^2+(y-b)^2=a^2

    har du for skæring med x-aksen (y = 0):

                                      x^2+(0-b)^2=a^2
                                      x^2=a^2-b^2

                                      x=\mp \sqrt{a^2-b^2}
    hvoraf
    brændpunkterne:
                                      F_1\left ( -\sqrt{a^2-b^2},0 \right )           F_2\left ( \sqrt{a^2-b^2},0 \right )

         


Skriv et svar til: Afstand fra koordinatsystemets begyndelsespunkt til brændpunkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.