Kemi

Værdi af og omregning mellem M (molær), mM og mikroM

12. september 2016 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg sidder med nogle opgaver hvor jeg skal omregne fra M (molær) til mM og μM, og omvendt. Men jeg kan ikke helt finde ud af hvordan.

Jeg ved at 1 mM = 0,001 M. Men hvad er 1 μM, og hvordan regner jeg frem og tilbage mellem de enheder?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2016 af mathon

               1\; mM=10^{-3}\; M

               1\; \mu M=10^{-6}\; M

...

               1\; M=10^{3}\; mM

               1\; M=10^{6}\; \mu M


Svar #2
12. september 2016 af cecilied34 (Slettet)

Så det betyder, at

1 mM = 0,001 M

1 μM = 0,000001 M?

og at

1 M = 1000 mM

1 M = 1.000.000 μM?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2016 af mathon

     Ja


Svar #4
12. september 2016 af cecilied34 (Slettet)

Det giver jo meget god mening. Tak :)

Kan du prøve at give et eller to eksempler på omregninger med nogle tal du selv finder på. Så kan jeg bruge det som vejledning, når jeg skal omregne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2016 af mathon

                      Omregn 0{,}0032\; mM til \mu M

                      Omregn 126{,}68\; mM til M.


Svar #6
12. september 2016 af cecilied34 (Slettet)

126,68 mM = 0,0012668 M

0,0032 mM = 0,0000032 μM

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2016 af mathon

                    1\; mM=1000\; \mu M
                    0{,}0032\; mM=3{,}2\; \mu M

                    1\; mM=10^{-3}\; M
                    126{,}68\; mM=0{,}12668\; M


Skriv et svar til: Værdi af og omregning mellem M (molær), mM og mikroM

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.