Matematik

Differentialligninger uden hjælpemiddler

14. september 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan simpelhen ikke løse denne 

En funktion f er løsning til differentialligningen

y'+y=x−1

og grafen for f går gennem punktet P(9,3).

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2016 af peter lind

Ved at indsætte punktets koordinater i differentialligningen kan du finde y' i punktet. Dette er tangentens hældning


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2016 af mathon

tangentligning i  P(9,3):

               y=(x_o-1-y_o)\cdot (x-x_o)+y_o

               y=(9-1-3)\cdot (x-9)+3

               y=5\cdot (x-9)+3

               y=5x-42

              


Skriv et svar til: Differentialligninger uden hjælpemiddler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.