Latin

Har brug for hjælp

14. september 2016 af Karlse - Niveau: C-niveau

Kan en hjælpe mig med at finde sætningsleddene i disse to sætninger og oversætte dem? 

Nuntius celerter epistulam collatino portat = Jeg tror: Budbrigeren briger hurtigt brevet til collatino. 

Collatinus epistulam legit. Lucretia in epistulâ sic scribit = Collatinus læser brevet, Lucretia skriver i brevet:

Jeg har prøvet at oversætte dem, men har lidt svært ved at finde de forskellige sætningsled. 

Håber i vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2016 af jbmm (Slettet)

Nuntius celerter epistulam collatino portat

Verbal = portat (3. person singularis, præsens)
Hvem bringer? = subjekt = Nuntius (i nominativ)
Hvad bringer Nuntius? = direkte objekt = epistulam (i akkusativ)
Til hvem bringer han brevet= indirekte objekt = Collatino (i dativ)
celerter = adverbial (adverbium/biord)


Skriv et svar til: Har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.