Matematik

Bestem den værdi af r, der gør arealet af vinduet størst muligt

16. september 2016 af Nannahyldtoft1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem den værdi af r, der gør arealet af vinduet størst muligt 

Funktionen er følgende: 

A(r)=6*r-1/2*(pi+4)*r^2

Jeg har differenteret funktion til dette 

A'(r)=6-3(1/2*på+2)r 

Sætter udtrykket lig 0 og løser den

0=6-2(1/2*på+2)r   HVAD SKAL JEG SÅ GØRE NU??

HÅBER VIRKELIG DER ER NOGLE DER KAN HJÆLPE HURTIGT!!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2016 af mathias1997

Har du løst ligningen?


Svar #2
16. september 2016 af Nannahyldtoft1999 (Slettet)

Nej, jeg har kun differentieret den og så ved jeg bare at jeg skal sætte udtrykket lig 0, men ved ikke hvordan jeg skal gøre det i denne funktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2016 af mathias1997

Det har du også gjort rigtigt, som du skal. Nu skal du bare løse den for r.


Svar #4
16. september 2016 af Nannahyldtoft1999 (Slettet)

Når jeg bruger mit cas værktøj til at løse r, så giver den følgende: 6/pi+4 er dette rigtigt, jeg syntes det virker som et underligt svar


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2016 af mathias1997

Det får jeg også. Du kan finde den numeriske værdi, hvis du hellere vil have den:

\frac{6}{4+\pi }\approx 0,84


Svar #6
16. september 2016 af Nannahyldtoft1999 (Slettet)

Nårrrgh ja, så når R=0,84, så er arealet af vinduet størst muligt? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2016 af mathias1997

Ja. Du kan evt. finde arealet ved at beregne A(0,84).


Svar #8
16. september 2016 af Nannahyldtoft1999 (Slettet)

Ja okay, mange tak for den rigtig gode og hurtige hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2016 af mathias1997

Så lidt :)


Skriv et svar til: Bestem den værdi af r, der gør arealet af vinduet størst muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.