Matematik

funktioner??

17. september 2016 af axx2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Givet funktionerne: g(x) = 2 · √x             f(x) = ax2 + b
hvor x>0 og a,b tilhører R

a) Bestem tallene a og b, sådan at graferne f og g går igennem punktet A(1,2), og således at graferne har en fælles tangent i A.
 

b) Tegn graferne og bestem en ligning for fællestangenten (det er tilladt at finde tangenten med Ti Inspire)

Jeg har svært ved at komme igang. Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal gribe det an. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2016 af peter lind

Den beskrivelse af funktionen er ulæselig.

Der skal gælde at f(1) = g(1) = 2  og f'(1) = g'(1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2016 af mathon

                 f{\, }'(x)=2ax

                 g{\, }'(x)=\frac{1}{\sqrt{x}}


Skriv et svar til: funktioner??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.