Matematik

2. grads polynomium

18. september 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til denne opgave, nogen der kan regne det ud og komme med en kort beskrivelse??

Bestem ved beregning monotoniforholdene for følgene andengradspolynomier:

f(x) = -3x^2 - 3x + 2

g(x) = -0,5x^2 + 3x - 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2016 af peter lind

Find toppunktet for deres grafer. polynomierne har maksimum i deres toppunkt.


Svar #2
18. september 2016 af Anonymm1

Jeg spurgte om nogen kan løse det for mig :-) Det vil være et stort hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2016 af mathon

toppunkt T

                       T=\left (x_T;y_T \right )=\left ( \frac{-b}{2a};c-a\cdot {x_T}^2 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2016 af mathon

                            f(x)=-3x^2+(-3)x+2

                      T=\left (\frac{-b}{2a};y_T \right )=\left ( \frac{3}{-6};c-a\cdot {x_T}^2 \right )=\left (- \frac{1}{2};2-(-3)\cdot \left ( -\frac{1}{2} \right )^2 \right )=

                                                       \left ( -\tfrac{1}{2};2\tfrac{3}{4} \right )                                        


Svar #5
18. september 2016 af Anonymm1

Kan du evt. komme med en beskrivelse? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2016 af AskTheAfghan

Kort forklaret til den første delopgave, som du selv skal finde ud af hvordan og hvorfor. Her er f '(x) = -6x - 3, og dens rod er x = -1/2. Der ses, at f '(x) > 0 for x < -1/2 og f '(x) < 0 for x > -1/2. Derfor har vi tabellen

x                      -1/2       

f(x)       aft.      maks.     voks.

f '(x)     neg.        0          pos.


Svar #7
18. september 2016 af Anonymm1

Hahaah shumaa afghan asten? ;D Det er jeg også hahahaaa Og tak for hjælpeeeen


Skriv et svar til: 2. grads polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.