Matematik

løs ligningen

20. september 2016 af sara588k (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der kan hjælpe med at løse denne ligningen??

2x+3=5x+17


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2016 af PeterValberg

Subtraher 2x på begge sider
Subtraher 17 på begge sider
Divider begge sider med 3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
20. september 2016 af sara588k (Slettet)

hvad betyder subtraher????


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2016 af mathon

     Subtraher = træk fra/minus


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2016 af PeterValberg

A-niveau? ... så burde du vide, at subtrahere er det samme som at trække fra.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
20. september 2016 af sara588k (Slettet)

har lige startede med subtraher var ikke hel med på hvad det helt betød


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2016 af PeterValberg

#5 fair nok, - btw "at lægge til" er at addere, "at gange" er at multiplicere

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
20. september 2016 af sara588k (Slettet)

er det x=4??


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2016 af mathon

   Nej.


Svar #9
20. september 2016 af sara588k (Slettet)

erdu sød med at hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2016 af PeterValberg

2x+3=5x+17

2x+3{\color{Red} -2x}=5x+17{\color{Red} -2x}

3=3x+17

3{\color{Red} -17}=3x+17{\color{Red} -17}

-14=3x

\frac{-14}{{\color{Red} 3}}=\frac{3x}{{\color{Red} 3}}

x=-\frac{14}{3}

hvis du bedre kan lide et blandet tal, så:

x=-4\tfrac23

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
20. september 2016 af sara588k (Slettet)

er det så x=5


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2016 af PeterValberg

#11

Nej, x er ikke lig med 5, x er lig med -14/3 (eller -42/3)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #13
20. september 2016 af sara588k (Slettet)

uh mange tak så fik jeg løsning havde sat - foran 5x derfor


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. september 2016 af PeterValberg

okay, super :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.