Matematik

Danmarks befolkning er på 5.457.415.......

21. september 2016 af HKCamilla - Niveau: 10. klasse
Jeg har et problem med denne opgave, jeg har vedhæftet. Jeg har prøvet med rigtig mange løsninger, blandt andet dem der står i eksempler. Men i følge facit får jeg intet rigtigt. Hmm. Nogen der kan hjælpe? :)
Vedhæftet fil: IMG_4727.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2016 af Soeffi

Vedhæftet fil:1704343.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2016 af mathias1997

Omskriv procentsatserne til decimaltal, så er de nemmere at regne med (eksempler: 100% = 1, 10% = 0,1, 1% = 0,01).


Svar #3
21. september 2016 af HKCamilla

#2

Omskriv procentsatserne til decimaltal, så er de nemmere at regne med (eksempler: 100% = 1, 10% = 0,1, 1% = 0,01).

Ja, det gør jeg også altid. Og det gør jeg også med dem her. Det næste jeg så gør er, at jeg tager befolkningstætheden og ganger det med procentsatsen som decimaltal, men mængden bliver bare helt vild i forhold til facit. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2016 af mathias1997

Skriv dine svar og facit.


Svar #5
21. september 2016 af HKCamilla

Altså facit siger til den første opgave, at der er 41.105 kvinder

Mine udregninger er således: 
5.457.415*102,40 = 558839296

Men det er jo helt helt forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2016 af Matindk (Slettet)

#5

Altså facit siger til den første opgave, at der er 41.105 kvinder

Mine udregninger er således: 
5.457.415*102,40 = 558839296

Men det er jo helt helt forkert.


Når man taler om mennesker er det ALDRIG i decimaltal, der rundes altså altid ned altså: 41 kvinder.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2016 af Soeffi

#5 5.457.415*102,40 = 558839296

Det ser ud som om du har ganget hele befolkningstallet med det sidste procenttal ganget 10.


Svar #8
21. september 2016 af HKCamilla

Det står heller ikke som decimatal, det er antallet af kvinder, og der er 41.105 kvinder. Der kan jo godt være så mange tusinde kvinder. 


Svar #9
21. september 2016 af HKCamilla

Jeg så i hvert fald en fejl, jeg lavede, og det er, når jeg skriver procent, så mangler jeg kommaet. Så i virkeligheden siger jeg 5.457.415*0,1024 = 558839 

Men det er jo stadig forkert udregnet, da der jo i alt er 41.105 kvinder i følge facit.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2016 af Matindk (Slettet)

#8

Det står heller ikke som decimatal, det er antallet af kvinder, og der er 41.105 kvinder. Der kan jo godt være så mange tusinde kvinder. 


Ahh, ok, så er der jo intet problem i det :]


Brugbart svar (1)

Svar #11
21. september 2016 af Soeffi

#9

Du skal gange alle procenttallene med hinanden og befolkningstallet.


Svar #12
21. september 2016 af HKCamilla

#11
#9

Du skal gange alle procenttallene med hinanden og befolkningstallet

Mange tak. :D

Skriv et svar til: Danmarks befolkning er på 5.457.415.......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.